Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.09.2014 13:23 - ДКЕВР: Ако покрием дефицита с цената, токът ще скочи с 50%
Автор: astrojozi19 Категория: Новини   
Прочетен: 827 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 29.09.2014 13:26


 Е това вече мина всички граници.Какво им става на тия хора питам аз?Докога ще ни третират като опитни зайци?


Има предпоставки за по-голямо увеличение на цената на тока, но обществото няма да приеме по-висока и едва ли някой ще предложи нещо друго, обяви шефът на ДКЕВР. Светла Тодорова коментира пред bTV, че 10-те процента са лимитът, с който обществото може да се съгласи. 

По думите ѝ увеличението на цената на тока може да достигне и до 50%, ако се приеме, че само с по-скъп ток могат да бъдат запълнени дефицитите в системата. 

Ако това увеличение се случи, означава, че държавата е абдикирала”, коментира Тодорова, като подчерта отново, че това може да се случи, само ако всички дефицити, които ще бъдат натрупвани, се покриват само с цената на тока. 

Според Тодорова, всички участници на пазара трябва да се включат с действия, за да не се стига до такъв сценарий. Тя подчерта, че енергетиката винаги се е използвала за политически цели по думите ѝ след изборите управляващите трябва да оставят нещата да бъдат решавани на икономическа основа. 

Председателят на ДКЕВР изтъкна, че не е получавала политически обаждания за цената на тока. 

Когато трябва да се вдига цената, никой не се обажда от политическите сили, те се обаждат когато трябва да имат някакви политически дивиденти”, подчерта тя.

И добави, че НЕК не трябва да бъде фалирана. 

Тази дупка не е копана от вчера и резултатите, които са налице не са се случили от случайни неблагоприятни обстоятелства. Било е налице необективно определяне на цени”, коментира тя. 

По думите й във всички случаи става въпрос за комбинация от решения, бездействие и действия, провокирани от парламента. Тодорова припомни за приетия от предишния парламент данък от 20% върху приходите на производителите на електроенергия от възобновяемите енергийни източници, който беше отхвърлен в крайна сметка от Конституционния съд. 

По думите ѝ събраните пари от данъци отиват директно в държавния бюджет и няма как да бъдат върнати в някоя компания, така че това предложение е било недобре обмислено или направено преднамерено. 

Не мисля, че тази зима ще се стигне до режим на тока. Дадохме възможност на ЕРП-тата да задържат допълнителни суми, така че да не се стига до режим”, подчерта Тодорова. 

Тя смята, че голяма част от потребителите разбират защо е нужно увеличение на тока. 

Светла Тодорова каза, че не приема замерянето с яйца от миналата седмица като лична атака, а като изливане на емоции и чувства, а по думите ѝ е било организирано и предварително. 

Засега мисля, че това са хулигански заплахи и няма нужда да ходя с охрана”, каза тя. 

Според нея начинът, по който се говори за цената на тока, трябва да бъде различен, а не да се хвърлят яйца.  



Гласувай:
0



1. ivo1 - Определено трябва по различен н...
29.09.2014 16:01
Определено трябва по различен начин:Дебели дрянови сопи и където ги побараме!Иначе няма да разберат,че не ние сме виновни за положението и некоректните сделки и че виновните трябва да си платят гяволъка а не коректния гражданин консумиращ електроенергия!
цитирай
2. astrojozi19 - така е прав си ivo1
29.09.2014 16:26
Само експерименти си правят с нас хората.Айде стига да си траем.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: astrojozi19
Категория: Хоби
Прочетен: 986339
Постинги: 295
Коментари: 918
Гласове: 5252
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930