Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.09.2014 15:22 - Лечение с цветна вода
Автор: astrojozi19 Категория: Хоби   
Прочетен: 903 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 02.09.2014 15:27


 Всички знаем за невероятната сила на цветовете и влиянието им върху нас от дълбока древност. Цветотерапията е успешен метод, който има различни варианти и който много успешно влияе върху нашия организъм. Комбинирани с вода, без която всички ние не можем да живеем и за уникалните свойства на която всички знаем, цветовете много успешно се използват за лечение. Водата има памет и необикновените свойства да съхранява информация.Затова да се направи цветна вода не е никак сложно.

За целта е необходимо да се сложи вода в цветни съдове, или стъклените съдове да се увият в цветен целофан или хартия.

За зареждане на водата са необходими 3 часа на слънчева светлина, след което с нея не бива да се злоупотребява.За възрастен приема е от 2 до 3 супени лъжици, а за дете чаени.

Най добре е, да съхранявате цветната вода в хладилник или на прохладно място за да не загуби енергийния си потенциал.

Най много до 3 дни може да съхранявате цветната вода, а най добре е ежедневно да я зареждате с тези цветове, които са ви нужни.

Зелената вода премахва възбудата и раздразнението и възстановява баланса.Тази вода е ваш помощник при стрес.

Успокояващ ефект има и синята вода, тя не само може да смекчи конфликта вътре във вас, но  и да го потуши. Счита се, че няма конфликти там където има кана с вода поставена на синя поставка.

Жълтата вода подпомага умствените процеси и засилва паметта.Тя се използва срещу депресията, за повишаване на настроението. Особено много ще помогне на вашето дете ако му предстои изпит.

Ако страдате от прекомерен апетит и искате да отслабнете ще ви помогне водата с цвят индиго, а ако работата ви е непрекъснато на компютър, е чудесна за вас тюркоазената вода.

Червената вода, премахва студа и дарява жизненост. Ако чувствате отпадналост и не сте активни тя ще ви помогне.

Оранжевата вода е полезна за тези, които желаят позитивни промени в живота си, но нямат достатъчно сили да изпълнят плановете си.

Виолетовата вода ще ви помогне да засилите интуицията си и да чуете вътрешния си глас. Тя е за тези, които се чувстват отчаяни и без късмет. Тя ще ви помогне по лесно да намерите решение на проблемите си.

Препоръчително е да се придържаме към правилото:цветната вода в топлите нюанси – жълто, оранжево, червено да консумираме рано сутрин а в студената гама след обяд, като зелената вода може да консумирате през целия ден.

Друг успешен метод са вани с цветна вода, които са използвали в древен Египет.За целта за зареждане на водата се използват цветни соли.

Цветотерапията не заменя традиционната медицина, но е мощно средство за лечение, което се използва още от древни времена.

Лечението с цветна вода се комбинира успешно и с използването на цветна светлина за конкретни проблеми, които ще споделя с вас във втората част на тази статия.

ЖОЗЕТА

 

 

 

 

 

 

 




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: astrojozi19
Категория: Хоби
Прочетен: 986219
Постинги: 295
Коментари: 918
Гласове: 5252
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930