Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.07.2014 18:18 - Цветовете - наши помощници
Автор: astrojozi19 Категория: Хоби   
Прочетен: 633 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 17.07.2014 19:00


Цветовете присъстват навсякъде около нас в нашия живот.Заобиколени сме от тях у дома , сред природата, на работа.

Дори и не подозираме, колко много можем да си помогнем сами в много ситуации с цветовете.Всеки един цвят съдържа в себе си много информация и енергия, които ни оказват влияние.

Цветовете са били използвани от нашите предци за лечение и сега  ние се връщаме постепенно, към тези техники и познания за цветовете.

Накратко ще се върна към значението и влиянието на основните цветове.

Бялото, символизира чистота, спокойствие, мълчание.Когато е необходимо да останем сами със себе си, да помислим и се успокоим, е хубаво да сме обкръжени с бяло, или да сме облечени в бял цвят.

Черното е цвят, който винаги свързваме с нещо лошо , но тази представа е погрешна.То помага за съсредоточване за концентрация и все пак , когато сте в депресия не се обличайте в черно.

Жълто, цвят на интелекта и познанието, на учението и доброто настроение.Когато се чувствате тъжни и унили ,се обградете с жълто, но не прекалявайте, енергията на този цвят е много силна.

Оранжевият цвят е цвета на оптимизма, желанието за ново начало, носи успех в бизнеса и творческите проекти.Ако започвате нов проект, помогнете си с оранжево.

Червеното е цвета на истината, на активността и действието.Енергията на червеното помага против депресия, дава сила и смелост.Но с него, трябва да се борави внимателно,защото е много силен цвят.

Зеленото, цвета на природата, на живота и на лечителите.Ако не се чувствате добре, се облечете в зелено, или излезте сред природата.

Синият цвят, е цвета на спокойствието , на равновесието и  бaланса.Когато чувствате, че не сте в кожата си ,че сте притеснени се обградете с този цвят.

Виолетово, това е цветът на мистиката , на познанието отвъд, на всичко тайно и скрито, а също и на новото познание.Ако желаете да подсилите вашата интуиция, да чуете своя вътрешен глас, се обградете с виолетово.

Розовото е цвят на доброто настроение, на любовта и красотата.Ако искате, да бъдете в добро настроение, да се влюбите носете розово.

Още от стари времена, египетските лечители са познавали не само влиянието на самите цветове, а и с какво могат да помогнат съчетанията между тях.

Например, ако използваме синьо и жълто, ще успокоим човека, ако е превъзбуден и напрегнат, а след това с жълтото ще му вдъхнем воля за живот и творчество.

Особено много помага в случая цветната светлина и съчетанието на светлини.

Цветовете особено много помагат на децата, защото те са с чиста ненатоварена аура и много бързо се повлияват от цветотерапията.

С помощта на цветовете , се балансира нашата аура.Когато човек е гневен и ядосан, или много тъжен, се нарушава естественото балансирано състояние на неговата енергия и цветовете помагат, за да се възвърне това нормално състояние.

 Цветовете - нашите помощници.

Жозета

 




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: astrojozi19
Категория: Хоби
Прочетен: 976816
Постинги: 295
Коментари: 918
Гласове: 5225
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031